Diverse

Ingeri dansand

 (despre miracolul de a fi în slujba lui Dumnezeu)

Pe masura ce ma apropiam de cea de a treizeci si una zi de nastere,desi parti din viata mea erau mai bine ca niciodata,in alte feluri se parea ca viata mea e in cadere libera.Una din cele mai grave probleme era ca,la viteza cu care cheltuiam bani ,daca nu se schimba ceva,eu si familia mea aveam sa fim saraci in decurs de cativa ani.Castigam ceea ce cei mai multi ar considera a fi o gramada de bani,dar cheltuiam in fiecare luna de trei ori suma pe care mi-o puteam permite.Un grup de prieteni grijulii m-au ajutat sa vad adevarul despre comportamentul meu financiar scapat de sub control .

Uitandu-ma in urma,mi-am dat seama ca rareori cheltuisem pentru mine,ci mai degraba,cheltuielile in plus erau motivate de dorinta de a ii ajuta pe altii.

Acceptand problema,am ajuns  la un seminar terapeutic,unde eu si sotia mea am inceput sa lucram cu comportamentele noastre legate de cheltuirea banilor.Am aflat in relatia noastra cu banii  ca nu sunt implicati doar factorii exteriori tipici-venitul,planurile de cheltuieli si reducerea costurilor,ci ca mai exista si factori interiori-in cea mai mare parte sentimentele inconstiente,vise,convingeri si obiective care sunt la fel de importante .Un lucru de care ne-am dat seama a fost ca eu incercam sa compensez lipsa de familie din copilaria mea,incercand sa ’’cumpar’’ o familie.In incercarea mea de a avea grija de altii,vreme de ani de  zile imi ignorasem propria familie si pe mine insumi.

La un moment dat,in decursul seminarului,una din temele care se discutau era legata de modurile prin care se pot reduce cheltuielile ,atat personal,cat si la nivel profesional.Eu lucram in show business de peste 10 ani si intotdeauna avusesem spectacole cu o trupa minunata de  muzicieni,pe care ii consider si ii tratez ca pe o familie.Stand acolo,in acea dupa-amiaza  pentru prima data am  analizat serios cum ar fi sa apar pe scena cu doar unul sau doi muzicieni.Gandul m-a inspaimantat ingrozitor.Nu eram sigur ca as putea sa fac vreodata acest lucru.Desi cantam de ani de zile,prin toata lumea,in fata a milioane de oameni,mi se spusese nu odata ca nu aveam talent si ca succesul pe care reusisem sa il obtin era legat de noroc si de oamenii din jurul meu,mai degraba decat de vreun talent pe care l-as putea avea.Desi voiam sa cred ca nu au dreptate,aveam frica secreta ca poate,au dreptate.

Dupa cum a vrut soarta,cateva luni mai tarziu apaream la o emisiune speciala de televiziune,in care am fost provocat sa cant fara anturajul meu obisnuit.De undeva din interior o voce a spus’’SIGUR CA DA’’ ,sunand mult mai convingatoare decat ma simteam eu.Am ales un cantec cu un mesaj semnificativ,unul care fusese o tema in viata mea -aceea de a vrea sa iubesti si sa fii iubit.M-am ridicat in picioare si m-am apropiat de microfon,iar fetele ,vocile si mesajele pe care le auzisem de-a lungul anilor de la oamenii care imi impartasisera indoielile lor cu privire la abilitatile mele m-au napadit dintr-odata ca un val urias.

Am hotarat ca nu este nici timpul nici locul sa ma confrunt cu acest puternic inamic,care ma  umbrise toata viata mea.Am gasit ca e ironic ca ma aflam intr-unul din cele mai publice locuri pe care mi le puteam imagina cu milioane de oameni care se uitau la mine,mai degrabă decât sa fiu la un concert mic sau într-un club,asa cum m-aș fi gândit.

M-am ridicat sa cant și,in loc de frica și îndoială,simteam o pace incredibila.Simteam ca și cum,cumva,spiritul lui Dumnezeu se revarsa peste mine,se mișca prin mine și ma binecuvanta.Nu cred ca am cantat vreodată mai bine.

Pana la ultima nota,toata lumea-publicul,sotia,si familia mea și chiar și gazda emisiunii-era mișcată pana la lacrimi de ceea ce traisera.Oamenii  care nu stiau ce provocare era pentru  mine sa cant singur mi-au spus,de atunci,ca s-au simțit ca și cum ar fi asistat la un miracol,chiar dacă au privit de la mii de mile departare.Asa cum s-a întâmplat adesea în viața mea,imi facusem treaba sa fiu acolo,iar Dumnezeu ma folosise într-un mod foarte special.Habar nu aveam cât de special.

Printre cei care s-au uitat la emisiunea aceea s-au aflat doua persoane-o mama și fiica ei.In timp ce cântam cântecul ,fetita a exclamat către mama ei:’’Mama,vad ingerii cum dansează peste tot în jurul lui’’.

Deși mama nu vedea ceea ce vedea fiica ei,a fost uluita de comentariul acesteia.

Lucru incredibil,dupa câteva săptămâni,mama acestei fete a aflat ca am un concert în apropiere de orașul lor și a adus-o și pe fiica ei la concert.In timpul spectacolului,mama mi-a trimis un biletel,explicandu-mi ca fiica ei vazuse îngeri cum dansează în jurul meu ,la emisiunea de televizor.

Mi-am amintit cum simtisem binecuvântarea și energia lui Dumnezeu cum ma imbaiasera în timp ce cantasem-si ce moment puternic fusese pentru mine.Am vrut sa o cunosc pe aceasta fetița specială și le-am invitat la mine în cabina după concert.Langa mine,fetita abia de putea sa stea liniștită.

‘’Pari speriată și emotionata’’,i-am spus eu.

‘’Asa și sunt’’,mi-a răspuns ea,lasand sa zaboveasca un moment de tăcere intre noi,inainte sa înceapă sa vorbească,cu o viteza incredibila .

I-am mulțumit ca mi-a impartasit ce vazuse și i-am spus de credința mea în Dumnezeu și în îngeri și de puterea pe care o au ei  în viața mea.

La final,mama fetei mi-a șoptit la ureche ca fata ei este autista și ca primele cuvinte pe care le-a spus în viața ei au fost:’’,Mama ,uite,vad ingeri’’.cand am apărut la televizor.

A doua oara când a vorbit a fost în acea seara cu mine.

Am rămas uluit,fara cuvinte,ne-am îmbrățișat iar eu mi-am înghițit lacrimile și m-am simțit încă odată binecuvântat ,privindu-le cum pleacă.

Cum ma descurc cu problemele cu banii?Ei bine,am reușim să ne reducem cheltuielile cu 40% dar înca mai avem de lucru.Mai am cale lunga,am învățat ca acesta este  un proces,nu ceva care se întâmpla dintr-odata.O lecție mult mai puternica pentru mine a fost ca,avand curajul să facem lucrarea necesara pentru a ne pune viața în ordine,Dumnezeu ne-a folosit ca să facem miracolele lui,in moduri pe care nu ni le-am fi putut imagina niciodată.

Autor anonim

Sursa foto:internet

Lasă un răspuns