Diverse

5 Povesti cu tălc duhovnicesc

1.O rotita de  la ceas a intrebat-o pe alta:

‚’’Spune-mi,de ce te invarti tot timpul in alta directie decat noi?’’

‚’’Fiindca asa m-a gandit mesterul-a raspuns rotita.Prin asta nu va pun insa nici o piedica,ci,dimpotriva,va ajut sa aratati corect vremea-si,cu toate ca ne invartim in directii diferite,scopul nostru este acelasi.

 

2.Tantarul a intrebat-o odata  pe musca:

‚’’Sunt cumva flori pe aici,prin imprejurimi?

‚’’Eu nu stiu nimic de flori-i-a  raspuns musca.Sa stii insa ca pe-aici sunt cu gramada cutii de conserve,balegar,tot felul de gunoaie.

Si a inceput sa-i insire tantarului toate gropile de gunoi din imprejurimi.

Tantarul a plecat incotro i-a aratat musca,si pe drum s-a intalnit cu o albina.

‚’’N-ai vazut prin imprejurimi vreo groapa de gunoi?’’- a intrebat-o el.

‚’’Gropi de gunoi?Mizerii?Nu,n-am vazut nicaieri!-s-a mirat albina.In schimb,aici sunt o multime de flori tare parfumate.

Si i-a povestit cu de-amanuntul in ce poiana cresc crini  si unde au inflorit de curand zambilele.

Iata de ce este atat de important sa iti alegi cum trebuie prietenii!

 

3.Un batran umbla odata pe un munte in care nu vazuse pe nimeni de zece luni,si a dat peste un vanator ,pe care l-a intrebat daca este de mult acolo.

‚’’Sunt unsprezece luni de cand umblu pe acest munte-a raspuns vanatorul-dar n-am intalnit pe nimeni,ci doar pe tine.

Atunci,nevoitorul s-a dus la chilia sa si,batandu-se in piept,a strigat:

‚’’O,nerodule!Petrecand cateva zile aici,credeai ca pazesti insingurarea cu de-amanuntul -dar iata ca acest mirean a petrecut in insingurare mai multa vreme ,decat tine,si nu se socoate pe sinesi nevoitor!’’

 

4.Un om bogat avea obicei sa pofteasca zi de zi la sine saraci,sa-i hraneasca si sa le slujeasca impreuna cu toata familia sa.Odata,printre oamenii cunoscuti a venit la el si unul pe care nu il stia.Gazda l-a chemat la masa,apoi s-a dus dupa apa,ca oaspetele sa se poata spala pe maini.

A venit cu apa foarte repede,dar,spre mirarea sa,pe săracul ce nou nu l-a mai văzut.Iubitorul de străini se nedumerea:’’Ce sa însemne asta?..’’

Nedumerirea lui a fost însă dezlegata în scurta vreme,caci în aceeași noapte i s-a arătat Domnul și i-a zis:’’Inainte i-ai primit pe frații Mei mici,dar ieri M-ai primit pe Mine însumi și Mila mea va rămâne de acum cu tine.

 

5.Un tânăr se mandrea foarte tare cu faptul ca avea mulți prieteni.Cand și-a întâlnit perechea și a hotărât să se căsătorească,de pregătirile pentru nunta s-a ocupat tatăl lui.Printre altele,tot el a trimis și invitațiile..

Când a venit ziua nunții,nici unul dintre prietenii mirelui n-a apărut.Tanarul s-a infuriat și l-a întrebat pe tatăl sau:

‘’De ce nu i-ai  invitat pe prietenii mei?’’

Tatăl a răspuns:

‘’Pai.stii,in loc de invitații am pus în plicuri cereri de ajutor..’’

Lasă un răspuns