Pastila de psihologie

FLUTURELE(POVESTE CU MORALA )

In timp ce se plimba un bărbat a găsit un cocon din care urma sa iasa un fluture.
Într-o zi a apărut o mică deschidere in cocon . S-a așezat și a privit fluturele care urma sa iasa timp de câteva ore .Acesta se străduia să-și forțeze corpul prin acea gaură până când a încetat brusc să progreseze și i-a dat barbatului impresia ca a ramas blocat.
Așa că bărbatul a decis să ajute fluturele. A luat o foarfeca și a smuls o bucata din cocon. Fluturele a iesit apoi cu ușurință, deși avea un corp umflat și aripi mici.
Bărbatul nu s-a gândit la nimic și s-a așezat acolo așteptând ca fluturele să isi mărească aripile pentru a se sprijini.
Dar asta nu s-a întâmplat. Fluturele și-a petrecut restul vieții în imposibilitatea de a zbura, târându-se cu aripi minuscule și cu un corp umflat.
Chiar daca barbatul avea un suflet bun nu a înțeles că lupta acelui fluture de a iesi din cocon era necesara pentru a trece prin mica deschidere; erau modul lui Dumnezeu de a forța fluidul din corpul fluturelui sa iasa prin aripile sale,să se pregătească pentru a zbura odată ce va iesi din cocon.

Morala:
Lupta noastră în viață ne dezvoltă punctele forte . Fără lupte, nu creștem și nu devenim niciodată mai puternici, de aceea este important pentru noi să abordăm provocările pe cont propriu și să nu ne bazăm pe ajutorul celorlalti.

Lasă un răspuns