Pastila de psihologie

Pe aripile artterapiei-jurnal de bord

Prima statie:creioanele colorate

 

Este finalul unei zile destul de incarcate si am ales ca si metoda de relaxare artterapia.

Azi voi folosi  foi de dimensiuni diferite si creioane colorate.

Foaia este rezistenta,lucioasa,potrivita ca dimensiune pentru trairea mea fiindca ce voi asterne acolo are destula incarcatura.

Creioanele sunt si ele rezistente,nu dau voie sa fie modelate,diferite ca si culoare fiindca  si framantarile din aceasta zi sunt diferite

.Incep sa colorez incet dand voie creionului sa preia emotia si sa fie puntea de legatura intre psihicul meu si hartie.

Miscarile nu sunt uniforme,sunt de la stanga la dreapta si de sus in jos datorita faptului ca nu ma pot concentra,la un moment dat se rupe varful,schimb creionul si continui fiindca obstacolele nu sunt un impediment pentru mine.Pe masura ce desenez simt ca degaj energie,obosesc,casc si treptat se instaleaza o stare de liniste.

Dupa o vreme ma opresc pentru ca numai simt nevoia sa adaug nimic si constat ca am desenat 7 norisori,o cifra nu aleasa intamplator ,norisorii simbolizand framantarile din aceasta zi.

Fundalul este galben fiindca am nevoie de aceasta lumina deschisa care sa ii puna in evidenta,sa ii recunosc usor,asta insemnand ca doresc sa constientizez repede framantarile si sa le gasesc o rezolvare.

Ce a ramas in interior?

Iau o alta coala,de data aceasta mai mica si usoara si ma uit la culori insa nu vad nici una potrivita pentru ceea ce simt acum.

Ce simt?

Liniste,gol ce doreste sa fie umplut altfel ,eliberare si in mijloc am nevoie de ceva,de un element central,important si anume o inima.

In inima se afla iubirea care sta la baza fiecarui proces datator de viata si forta.

Ma mai uit odata la coala,ma gandesc daca mai este ceva de adaugat insa simt ca este nevoie de acel spatiu ,este nevoie in noua etapa pe care am inceput-o.

Ma uit la ambele foi ca si cum m-as uita la mine ,accept acei norisori ca pe ceva efemer si inteleg ca ei vor aparea din cand in cand datorita situatiilor de zi cu zi ,dupa ,ma uit la inima si o iau mai departe in calatorie pana la urmatoarea statie..

 

Lasă un răspuns