Cartea saptamanii

ATITUDINEA ESTE TOTUL

’’Cea mai mare descoperire a generatiei mele este aceea ca fiintele umane isi pot schimba viata modificandu-si atitudinile mentale’’-William James

Jeff Keller renumit „antrenor” de dezvoltare personală, ne arata în cartea sa regulile cele mai simple pentru a schimba definitiv imaginea asupra vieții și a creste rata de succes.

Limbajul destul de usor de inteles,informatiile valoroase si atitudinea prietenoasa  te indeamna sa acorzi atentie continutului .

In aceasta carte aflam  trei reguli simple.

 În primul rând, este vorba despre faptul că „succesul începe în minte”.

Afirmația pare simplă, dar cere un efort zilnic de autocunoastere . O atitudine pozitivă, care să te ducă spre împlinirea propriilor idealuri, începe în minte.

Nu cei din jur vor crede în viitorul tău, ci tu însuți.

’’Putem crea zilnic filme mintale,iar cand dezvoltam noi imagini care ne evoca sentimente si senzatii puternice actiunile noastre vor sprijini aceste noi imagini,asadar primul pas este de a crea imaginea rezultatului dorit.’’

A doua regula  este la fel de simplă, aparent: ai grijă la ceea ce spui.

Mai precis, pe lângă stăpânirea cât mai exactă a formulărilor, este indicat ca noua atitudine pozitivă, constructivă și încrezătoare, să se reflecte în felul de a vorbi.

 O adresare directă,  cu repere clare de stăpânire a propriei persoane va reflecta în exterior stabilitatea interioară, ca și orientarea spre rezultate.

’’Cuvintele pe care le alegi in mod consecvent iti vor modela destinul.’’Anthony Robbins

Cuvinte-ganduri-convingeri-actiuni-rezultate

A treia  regulă a lui Keller este alimentarea propriului curaj. Pe scurt, treci la acțiune. „Universul îi ajută pe cei ce îndrăznesc” este chintesența unui fel de a gândi care susține o atitudine de învingător.

Actioneaza ca si cum ti-ar fi imposibil sa dai gres!

’’Mergi inainte-crede in tine.Ai curajul si perseverenta sa-ti urmezi visurile.Si,mai mult decat orice,sa nu uiti niciodata ca..ATITUDINEA ESTE TOTUL!

Fie ca Dumnezeu sa te binecuvanteze de-a lungul calatoriei tale.’’

Lasă un răspuns