Articole de dezvoltare personala

Artterapie.Artterapie Phronetik.

Rolul artterapiei Phronetik si domeniile in care poate fi folosita

’’Doar in procesul de creatie te poti redescoperi si iubi la justa valoare’’

Artterapia si-a primit si denumirea de phronetik de la  Irmgard Maria Starke care sustine  ca phronetik vine de la conceptul filozofic phronesis care desemneaza capacitatea omului de a recunoaste si intelege legile universale si de a actiona in acord cu ele in scopul realizarii depline a posibilitatii vietii.

 Artterapia Phronetik presupune utilizarea tehnicilor creative precum desenul, pictura, colajul, lut pentru a ajuta oamenii să se exprime artistic și să examineze abordările psihologice și emoționale din arta lor iar procesul de vindecare se realizeaza prin intermediul formelor si ale imaginilor .

Cu îndrumarea unui terapeut clienții pot „decoda” mesajele, simbolurile și metaforele non-verbale adesea găsite in lucrarea lor , ceea ce ar trebui să conducă la o mai bună înțelegere a sentimentelor și comportamentului lor, astfel încât să poată continua să rezolve probleme mai profunde.

De mentionat faptul ca interiorul nostru comunica mai usor prin acte creatoare,artistice iar culoarea provoaca o vibratie psihica care actioneaza ca putere vindecatoare asupra fiecarei parti ale organismului.

Ca în orice formă de terapie, prima dvs. sesiune va consta în discuția cu terapeutul dupa care va alegeti o tema care implica alegerea unei forme de arta si ulterior procesul de creatie.

Artterapia îi ajută pe copii, adolescenți și adulți să-și exploreze emoțiile, să -și îmbunătățească stima de sine , să gestioneze dependențele, să amelioreze stresul , să îmbunătățească simptomele anxietății și depresiei și să facă față unei boli fizice sau a unui handicap. 

 Nu este nevoie de talent artistic pentru ca terapia  să aibă succes, deoarece procesul terapeutic nu se referă la valoarea artistică a operei, ci mai degrabă la găsirea de asocieri între alegerile creative făcute și viața interioară a unui client.

 Lucrarea de artă poate fi folosită ca oglinda pentru trezirea amintirilor și pentru a spune povești care pot dezvălui mesaje și credințe din mintea inconștientă .

.Puteti alege sa faceti parte dintr-un grup unde se va lucra cu aceasta metoda sau puteti lucra individual stabilind de comun acord cu terapeutul un program .

Puteti face o programare pentru o prima sedinta lasand datele dumneavoastra de contact(nume si un nr de telefon) pe email la :

office.dezvoltarepersonala@gmail.com

sau sunand la urmatorul nr de telefon in intervalul orar 12-20

0725090283

Persoana de contact

Stefania Patrascu

Consilier pentru dezvoltare personala prin tehnici creativ -expresive &trainer engleza

Va doresc o calatorie interioara cat mai bogata in trairi frumoase! 😊

Lasă un răspuns