Diverse

Despre Chakre Si Sistemul Endocrin

Chakra este un cuvânt sanscrit și înseamnă „Roată” sau „Vortex”, deoarece așa arată când ne uităm la el.

Fiecare chakră este ca o minge solidă de energie care se întrepătrunde în corpul fizic, în același mod în care un câmp magnetic poate întrepătrunde corpul fizic.

Chakrele nu sunt fizice, ele sunt aspecte ale conștiinței si interacționează cu corpul fizic prin două vehicule majore:sistemul endocrin și sistemul nervos.

Fiecare dintre cele șapte chakre principale sunt asociate cu una dintre cele șapte glande endocrine și, de asemenea, cu un anumit grup de nervi numit plex.

Astfel, fiecare dintre aceste chakre poate fi asociată cu anumite părți ale corpului și cu anumite funcții din corp controlate de acel plex sau de acea glandă endocrină asociată cu acea chakră.

Una dintre cele mai puternice asociații care vă afectează sănătatea și bunăstarea este cea formată cu sistemul endocrin.

Sistemul endocrin face parte din principalul mecanism de control al organismului.

Este ca dirijorul orchestrei comunicând cu multe părți ale corpului uman si este format din următoarele glande:

  • Hipotalamus – controlează întregul sistem endocrin
  • Pituitară – glandă de mărimea unui bob de mazăre care secretă hormoni pentru a controla funcționarea altor glande
  • Pineală – vă gestionează ciclul de somn prin eliberarea de melatonină
  • Tiroidă – glandă în formă de fluture
  •  Paratiroidă – gestionează nivelul de calciu din organism
  • Suprarenale – legate de metabolism, tensiunea arterială, dezvoltarea sexuală și răspunsul la stres
  • Pancreasul – produce insulina pentru a regla nivelul zahărului din sânge și, de asemenea, menține funcțiile digestive
  • Ovarele (femei) – produc hormoni de estrogen, progesteron și testosteron
  • Testiculele (bărbați) – produc și secretă hormoni de testosteron care mențin producția de spermă, puterea musculară și apetitul sexual.

Legatura dintre fiecare  chakra și sistemul endocrin 

1.Chakra rădăcină se află la bază și  este  cea mai joasă și mai lentă chakră .

Este asociata în principal cu instinctele de supraviețuire de bază și cu răspunsul de luptă sau de fugă. Chakra rădăcină este adesea legată de glanda suprarenală, deoarece una dintre funcțiile sale este eliberarea de cortizol.

2.A doua chakră, chakra sacră, este situată în regiunea abdominală inferioară si  una dintre caracteristicile chakrei sacrale este sexualitatea și fiziologic este sistemul reproducător care îndeplinește această funcție.

3.Cea  de-a treia chakră, chakra plexului solar controlează digestia și transformă alimentele în energie. Această funcție poate fi sincronizată perfect cu pancreasul.

Mai mult, atât chakra plexului solar, cât și pancreasul sunt situate deasupra buricului.

4.Chakra inimii este una dintre chakrele care nu este exact legată de o glandă endocrină. Și din moment ce nu există nicio glandă endocrină în mijlocul pieptului, aceasta a fost legată de glanda timus. Este mai mult o glandă imunitară care produce celule T pentru a lupta împotriva bolilor și agenților patogeni. 5.Chakra gâtului este legată de glandele tiroide și paratiroide, care sunt, de asemenea, prezente în aceeași locație. În timp ce aceste glande ajută la creșterea și dezvoltarea corpului nostru fizic, chakra gâtului ajută la dezvoltarea personalității noastre prin autoexprimare și comunicare si întrucât sunetul este o sursă puternică de energie, de fiecare dată când vorbiți sau cântați, stimulati atât chakra gâtului, cât și glandele tiroide și paratiroide.

6.Chakra al treilea ochi este întotdeauna legată de glanda pituitară, iar chakra coroanei este legată de glanda pineală. Aceste glande sunt sensibile la lumină și, în timp ce glandele pituitare guvernează celelalte glande, glanda pineală este responsabilă pentru ciclul nostru de somn/veghe.

7.Chakra coroanei (Sahasrara) și glanda pineală

Chakra coroanei, situată în vârful capului, este legătura dintre sinele nostru fizic și lumea spirituală. Conștiința pură, iluminarea, beatitudinea și iubirea divină sunt toate asociate cu această chakră. Această chakră este asociată cu înțelepciunea și uniunea cu toată viața.

Chakra coroană și glanda pineală sunt conectate la nivel fizic. Hormonul melatonina, care controlează timpul de adormire și de trezire, este produs de glanda pineală, o glandă sensibilă la lumină. Funcționarea sa optimă promovează agilitatea mentală și intelectul.

Stimularea chakrei coroanei stimulează, de asemenea, glanda pineală, ceea ce duce la modele de somn mai bune,  echilibru mental și mai multă energie.

În plus, se crede că experiențele spirituale sunt posibile și prin glanda pineală.

Lasă un răspuns