Consiliere psihologica

Consilierea psihologică este o intervenție psihologică în scopul optimizării, autocunoașterii și dezvoltării personale sau în scopul prevenției și remiterii problemelor emoționale, cognitive și de comportament.

În ultimul secol profesia de consilier psihologic a apărut într-o serie de diverse domenii: financiar, de imagine, politic, parental, familial, educațional, sexual, s.a.

Aceste tipuri de consiliere psihologică au în comun tratarea unei teme concrete, a unei probleme, așa că putem spune că activitatea de consiliere psihologică merge țintit pe probleme concrete.

Consilierea psihologică se adresează adulților, copiilor, adolescenților și vârstnicilor deopotrivă. si presupune un numar redus de sedinte fata de psihoterapie utilizand metode si tehnici similare, insa diferenta esentiala consta in faptul ca in consilierea psihologica se vizeaza preventia aparitiei tulburarilor, respectiv se adreseaza persoanelor sanatoase din punct de vedere psihologic.

Consilierea te ghideaza in identificarea:

– problemelor de adaptare scolara, profesionala, sociala, relationala;
– conflictelor personale; problemelor comportamentale si/sau emotionale;conflictelor familiale problemelor de identitate, s.a.
– Te ajuta sa explorezi si sa inlaturi cauzele problemelor tale;
– Iti dezvolta capacitatea de a face schimbari in plan psihologic dar si in viata ta;
– Iti imbunatateste capacitatea de a lua decizii, de a face schimbari; s.a.
– Iti dezvolta abilitatea de a-ti valorifica potentialul si resursele personale, s.a.

Un consilier are menirea să ne însoțească prin metode și intrumente, să ne susțină să alegem ce este cel mai potrivit pentru noi având mereu în vedere abilitățile, competențele, preferințele, sistemul de valori, personalitatea etc.

Cei care solicita consiliere vor invata sa se cunoasca mai bine si vor fi capabili sa foloseasca mai eficient informatiile si resursele de care dispun, fie ca este vorba despre copii care au probleme in a se adapta la viata scolara, de adolescenti care nu se pot integra in grupuri, de parinti care nu pot comunica eficient cu proprii copii, de adulti care traverseaza perioade dificile (un divort, moartea unei persoane dragi, presiuni sociale sau profesionale…), oameni care nu au incredere in fortele proprii sau care considera ca un specialist ii poate indruma spre autocunoastere si autoevaluare.

Durata unei sedinte de consiliere este de 50 minute iar frecventa intalnirilor se stabiliesc de comun acord.

Pentru programare la o prima sedinta gratuita este nevoie sa lasati un numar de telefon intr-un mesaj privat aici sau pe urmatoarea adresa de email

office.dezvoltarepersonala@gmail.com

Programare telefonica:0725090283

Consilier:Stefania Patrascu

Lasă un răspuns