Pastila de psihologie

DESPRE SUBCONSTIENT

Când omul își cunoaște propria putere și mecanismul psihic al mintii cauta drumul cel mai simplu și mai rapid pentru a imprima în subconstientul sau dorința de bine și de adevăr,pentru ca numai acestea aduc rezultate și ajuta la perfectarea idealului omenesc.

Una dintre cele mai eficiente metode este aceea de a arunca povara ,de a ne elibera de obstacolele existente în subconstientul nostru,lasand libera calea Inspiratiei divine.

Povara omului poate fi un gând potrivnic care își are radacinile în subconstient.

Pare aproape imposibil sa afli o metoda prin care sa dirijezi subconstientului prin constient(ratiune) dacă acesta este limitat de indoieli și teama.

Este potrivit atunci sa arunci povara în supraconstient,in farama de divinitate dinauntrul nostru ,unde devine ‘’usoara’’ sau se dizolva în ‘’nimicnicia originara’’.

Povara poate fi și credința în lipsuri și sărăcie,o situație neplacuta care pare fără soluție,un necaz neprevăzut,o pierdere sau chiar un sentiment nepotrivit armoniei interioare pe care o dorim.

În toate aceste cazuri,sau în altele asemenea,aruncarea poverii este de mare ajutor,pentru ca supraconstientul o preia și impregneaza în același timp subconstientul cu credința contrara,a situației pozitive,a solutiei rezolvate,cu starea de armonie și fericire.

Cunoșteam o femeie ca carei povara era mania.

Ea a spus:’’Arunc povara maniei și sunt libera sa fiu blânda ,armonioasa și fericita.’’

Atotputernicul  supraconstient a inundat subconstientul cu dragoste și întreaga ei viața s-a schimbat.

De ani de zile mania o ținea  într-o stare de neliniste și-i intemnitase sufletul.

Afirmatiile trebuie făcute fără incetare,uneori ceasuri întregi,incet sau tare,linistit și calm,dar cu hotărâre.

In timp ce spunem o afirmatie,de exemplu:’’Arunc povara…si rămân liber’’ trebuie sa simțim efectiv eliberarea de greutatea care ne apasa sufletul.

Cuvantul rostit trebuie să ne ajute la aceasta.

Am remarcat de multe ori ca prin ‘’aruncarea poverii’’ lucrurile devin mai clare într-un interval de timp scurt.

Acest lucru este extrem de util pentru realizarea viziunii de care avem nevoie.

Este imposibil sa ai o viziune clara,daca sufletul este răvășit de nelinisti.Indoiala și frica otravesc mintea și corpul iar imaginația este lăsată sa rataceasca fără o direcție ,atragand astfel dezastre și boli.

Repetând cu tarie afirmatia:

‘’Arunc povara aceasta și ma eliberez de ea’’.viziunea se clarifica și se creeaza un sentiment de ușurare și apare manifestarea binelui ,fie în sănătate,fericire sau avere.

CREDINTA ACTIVA ESTE ESENTIALA IN IMPRESIONAREA SUBCONSTIENTULUI.

Acesta este adesea impresionat și prin muzica fiindcă muzica are calități nebanuite și poate elibera sufletul din închisoare.Ea face posibile și ușor de îndeplinit lucrurile cele mai extraordinare.A asculta zilnic muzica este un obicei fericit,pentru ca ne permite sa găsim o stare de armonie perfectă și ne eliberează imaginația.

Cunoșteam o femeie care era foarte saraca dar niciodată nu manifesta ca simte săracia.Ea capata câte o mica suma de bani de la prietenii bogați care cautau să-i amintească mereu de saracia ei și ii spuneau sa facă economii.

Dar ea,fara sa o deranjeze,isi cheltuia banii fie pe o pălărie,fie pe un cadou,si era într-o încântătoare stare mintala.

Gandurile ei erau mereu concentrate spre o îmbrăcăminte frumoasa,spre inele și lucruri,fara nici o alta preocupare.

Traia în lumea minunilor și era atrasă mereu de bogăție.S-a măritat cu un om bogat și astfel bijuteriile ei au devenit o realitate.Nu știu dacă omul acela a fost’’alegerea divina’’ dar bogatia trebuia să se manifeste în viața ei,asa cum și-a imaginat ea singura bogatia.

Nu exista pace sau fericire pentru om pana nu și-a nimicit toată frica din subconstient.Frica este un fel de energie prost dirijata și trebuie transmutata în credința.

Omul s-a separat vreme indelungata de binele sau și de averea sa prin gândurile de îndoială și de lipsuri,incat are nevoie câteodată de dinamita ca sa dizloce aceste idei false din subconstient,iar dinamita poate fi,de multe ori,o situație fericita în care fiecare dintre noi este dator sa creadă,pentru ca Dumnezeu este cel care da.

Trebuie sa veghezi singur și sa analizezi în mod conștient pentru a descoperi dacă mobilurile tale de acțiune sunt frica sau credința.

Eliberarea omului se va produce atunci când el va înțelege și accepta ca nu exista o putere a raului.Lumea materiala va trece atunci,iar lumea cu patru dimensiuni-’’lumea minunilor’’ se va manifesta.

Florence Shinn

Lasă un răspuns