Diverse

Cele 7 oglinzi eseniene

Dacă va întrebați câteodată de ce atrageti anumiti oameni și situații în viețile voastre este important sa știți ca traim intr-o lume a “actiunii si reactiunii” ,ceea ce înseamnă ca manifestam si magnetizam oameni si evenimente in vietile noastre in concordanta cu nivelul nostru de constiinta .

Atragem oameni in vietile noastre si ei sunt precum aceste 7 oglinzi. Cand ne invatam lectiile, acesti oameni inceteaza sa mai apara in vietile noastre .

Esenienii  sunt membrii unei secte religioase a frățietății, care a existat între secolele II î.e.n. – I e.n.

Ei nu sunt menționați nici în Vechiul, nici în Noul Testament,excludeau femeile din grupările lor, urmau îndeaproape Legea lui Moise, mai ales sabatul, dar și alte ritualuri.

Credeau în nemurirea sufletului și în pedepsirea divină a păcatelor ,ei spuneau ca  fiecare om de pe pamant este initiat in Scoala misterelor care este Viata.

Fie ca suntem  constienti  de acest fapt sau nu, fiecare experimentam prezenta oglinzilor care apar in jurul nostru.

Daca avem intelepciunea sa recunoastem aceste oglinzi, putem sa acceleram evolutia emotiilor si sa le intelegem.

Prima oglinda.

Oglinda momentului – „cum esti acum”
Prima oglinda eseniana a relatiilor interumane reflecta prin alti oameni ce esti tu acum.
Daca esti furios, reflecti furie, deci intalnesti oameni furiosi (indiferent de motiv).
Daca esti infricosat, reflecti frica, deci intalnesti pe cineva fricos.
Așadar prima oglinda este despre ce trimitem noi spre oameni in clipa prezenta.
Ajutorul acestei oglinzi este acela ca ne trimite spre noi insine, pentru a regla in noi ce nu ne place in afara noastra.

A doua oglinda.

Oglinda „ce judeci acum”
A doua oglinda eseniana a relatiilor interumane reflecta ceea ce judecam in momentul prezent.
Noi ne-am invatat sa judecam oameni sau situatii datorita modelelor ce ne-au fost impuse in copilarie asa incat, fiecare dintre noi ne formam un set de „asa e bine” si „asa nu e bine.
In realitate, nu exista bine sau mai putin bine ci doar experiente si alegeri ale fiecaruia in calatoria sa pe Pamant.
Noi nu ar trebui sa judecam actiunea sau alegerea unui alt om, oricat de diferita ar fi ea de cum gandim si simtim noi.
Universul ne ajuta si ne arata prin oglinda 2 a judecatii ca nu suntem in iubire.
Daca dorim sa revenim pe calea iubirii, oglinda 2 ne ajuta enorm. Renuntam la judecata fata de cineva care, de multe ori, reflecta si judecata fata de propria persoana daca am face asa ceva.
Oglinda 2 ne reintoarce spre noi de fiecare data si ne arata de cate ori ne-am judecat, blamat, acuzat, invinovatit pentru fapte, actiuni, alegeri care nu erau cu nimic in neregula, ci doar nu corespundeau cu setul „asa e bine” pe care niste adulti ni l-au inoculat in copilarie.

In loc sa judecam, putem sa constatam ca simplu observator un om sau o situatie.
A judeca inseamna ca avem o gandire ca ceva nu e bine si avem si anumite emotii negative despre asta.
A constata inseamna ca recunoastem ca fiecare om are dreptul divin sa faca orice, sa faca si greseli, sa invete sau nu din ele, ca nu e treaba noastra ce face alt om si nicidecum nu avem emotii negative despre actiunea sau alegerea sa.

A treia oglinda.

Oglinda nostalgiei
A treia oglinda eseniana iti reaminteste de ceva sau cineva aflat in trecutul tau despre care simti ca l-ai pierdut, l-ai lasat in urma ca sa poti supraviețui sau ti s-a luat si ti-ai dat acordul.
Recunosti aceasta oglinda când este in actiune prin acea senzatie placuta si usor nostalgica pe care o ai in prezenta cuiva de care iti e drag.
Ai vrea sa stai cat mai mult cu cineva sau intr-un anumit loc pentru ca iti aminteste de ceva sau cineva, poate fara sa iti dai seama.
Este ca si cum iti umpli un gol cu care a fost nevoie sa te obisnuiesti in tine ca sa poti trai mai departe.
Orice relatie este o relatie cu tine insuti si adesea incerci sa recuperezi ce ai pierdut, ai renuntat sau ti s-a luat atunci cand erai copil.
Poate fi vorba despre bucurie, inocenta, onestitate, integritate, curaj sau dragoste.
Toate acestea pot fi recuperate din interiorul tau.
Uneori, datorita acestei oglinzi se intaresc prietenii sau iubiri: persoana „aleasa” reflecta ceva sau pe cineva din trecut si te face sa te simti asa de bine ca si cum ai regasit ceea ce ai pierdut, ti s-a luat sau la care ai renuntat.
Este o oglinda frumoasa iar mesajul ei este acela de a nu trai cu goluri si a nu trai in trecut ca si cum am pierdut ceva.
Cand avem sentimentul de implinire, de acceptare a ceea ce a fost si ceea ce este, alegem in prezent oameni si situatii doar pentru ce ne aduc ei in prezent.
Este o oglinda ce ne ajuta sa fim autentici in relatiile prezente.

A patra oglinda.

Oglinda obsesiilor si dependentelor
A patra oglinda eseniana este diferita calitativ si ca mesaj de celelalte pentru ca reflecta un aspect mai subtil al propriei persoane si destul de greu de detectat daca nu ar fi ea. Ea arata comportamentele obsesive, compulsive si dependentele pe care le avem.
Nu este vorba doar de alcool, droguri, sex sau mancare, cum ar crede multi oameni ci si despre obsesii si dependente mai complexe precum controlul, dependenta de o persoana, de un obicei, de un fel de a fi.
Pe toate acestea le adoptam de-a lungul vietii, ca solutie si raspuns la anumite conflicte si probleme.
Apoi ne reorganizam si reconstruim viata in jurul lor pentru ca nu credem ca altfel am putea merge mai departe (fara ele).
Desigur ca aceasta gandire nu inseamna iubire de sine, incredere de sine si in viata si divinitate.
Multe din aceste obsesii si dependente mai rau fac decat bine, desi la momentul la care am recurs la ele am crezut cu tarie ca ne sunt un aliat de baza.
Cand reusesti sa iti vezi dependentele sau obsesiile, fie direct la tine fie pentru ca vezi in fata ta pe cineva pe care il judeci ca e un dependent (de orice sau oricine) sau un obsedat (de orice sau oricine), ai toate sansele sa iti vindeci sufletul si sa regasesti iubirea de sine si increderea in viitor.

A cincea oglinda.

Oglinda relatiei tale cu divinitatea prin parintii tai
Cea de-a cincea oglinda eseniana reflecta asteptarile pe care le avem de la divinitate, relatia pe care o avem cu divinitatea si pe care le putem descoperi prin intermediul relatiei pe care o avem cu mama si tatal biologic prin care am venit pe acest pamant.
Cuvintele pe care le folosesti ca sa iti descrii parintii (pozitive sau negative) au foarte putin de-a face, de fapt, cu persoanele pe care le numesti drept mama si tata, tocmai pentru ca sufletul asociaza aceste persoane in primele momente de viata cu mama divina si tatal divin.
Ca sa iti dai seama de asta, practic aceasta oglinda ti-a fost tinuta de parintii tai in cea mai sacra experienta pe care o poti trai pe acest pamant.
Felul in care iti vezi mama si tatal (prin cuvintele folosite) este oglinda asteptarilor pe care le ai de la relatia ta cu Tatal Ceresc si Mama Cereasca.
Doua mari intrebari de pus ca sa iti dai seama daca ai asteptari, reprosuri sau, din contra doar iubire, fata de parinti si deci fata de divinitate sunt:
“Ce as spune parintilor mei daca as mai avea de trait doar un minut?”
„Ce as dori sa aud de la parintii mei in ultimul meu minut pe acest pamant?”
Astfel, prin aceasta oglinda 6, pe durata vietii pe pamant, Universul ne ofera oportunitatea de a ne vindeca atat relatiile cu parintii biologici cat si cu cei ceresti.
A sasea oglinda. Oglinda „noaptea neagra a sufletului”
A sasea oglinda eseniana este numita „noaptea neagra a sufletului” pentru ca ne arata puterea pe care o avem in noi de a depasi cele mai mari provocari si dificultati intampinate in viata.
Cand suntem fata in fata cu o dificultate, in loc sa ne simtim victime, sa judecam sau sa ne infuriem ca avem parte de ea, ne dam seama ca este oglinda 6 in actiune prin care Universul vrea sa ne arate cat suntem de puternici, ce resurse incredibile avem in noi pentru a depasi acea provocare.

Oglinda 6 e forma Universului de a ajuta sa ne recunoastem maretia, valoarea si forta uluitoare care ne duce la nivel de maestru.
Tot ce traim ca provocare ce poate fi incadrata ca intensitate emotionala drept „noaptea neagra a sufletului” este doar un test pe care il putem trece, ne transmite Universul.
A saptea oglinda. Oglinda „cine esti tu, de fapt”reflecta perceptiile noastre.
Ceilalti se vor purta cu noi si ne vor trata in concordanta cu modul cum noi insine ne percepem si ne comportam cu noi.
Daca avem o stima de sine joasa si nu ne constientizam frumusetea si intelepciunea, nici cei din jurul nostru nu le vor constientiza.
Puteți urmări materialul despre oglinzile eseniene chiar de la Gregg Braden ,cel care a adus în discuție conceptul de oglinzi eseniene.
Vizionare plăcută!

 

Image Credits

Creator: Picasa

Lasă un răspuns