Articole de dezvoltare personala

Despre importanta concentrarii

Importanța concentrării

Concentrarea este focalizarea minții, capacitatea de a ține conștiința minții tale într-un singur punct, într-un singur loc, fără a se opri. Perfecțiunea concentrării duce la meditație. În starea de concentrare, mintea ta nu este conștientă de mediul extern sau de alte lucruri periferice care înconjoară obiectul de concentrare, adică  obiectul pe care te concentrezi.

De ce este atât de importantă concentrarea?

La aceasta se poate răspunde cel mai bine comparând mintea cu un bec. Razele de lumină de la bec se sting în toate direcțiile și energia se răspândește.

Dacă stai la cinci metri distanță de bec, poți vedea lumina, dar nu poți simți căldura, chiar dacă în centrul bulbului există o căldură grozavă. În același mod, mintea ta are o putere mare în formă potențială, dar este disipată în toate direcțiile. Mintea se gândește la diferite lucruri, una după alta, fără să locuiască în profunzime pe vreun subiect anume.

Prin urmare, mintea medie nu-și folosește puterea. În ultimele timpuri, știința a produs laserul și s-au făcut multe progrese în tehnologia modernă prin utilizarea sa. Este o metodă prin care toate razele de lumină dintr-o sursă sunt aliniate unele cu altele, astfel încât acestea să meargă în aceeași direcție și la unison între ele.

Ele vibrează în armonie între ele. Sursa originală de lumină nu trebuie să fie mai mare decât becul despre care tocmai am discutat.

Gândirea concentrată are puterea percepției crescute, capacitatea de a vedea mai mult adevărul care stă la baza fenomenelor. Are capacitatea de a realiza lucruri grozave și de a face o cantitate de muncă de neimaginat.

O minte concentrată este și o minte relaxată. Ori de câte ori devii adânc implicat în orice lucru, ajungi automat la o stare de relaxare.

Concentrarea este vitală pentru tot ceea ce faci în viață, deoarece împiedică mintea să rătăcească fără rost în toate direcțiile. Fără concentrare nu poți realiza nimic. Trebuie doar să te uiți în jurul tău pentru a vedea adevărul acestei afirmații.

Munca depusă cu o minte concentrată devine mai plăcută. O persoană cu o minte concentrată poate face toate tipurile de muncă cu o eficiență deosebită. O persoană care nu este în măsură să se concentreze, care se gândește la alte lucruri în timp ce isi face munca, greșește .

El se va gândi continuu la cât de încet trece timpul. Își va face griji pentru sine, problemele sale, familia sa, în timp ce lucrează. Datorită concentrării slabe există si un randament scazut, deci munca nu este făcută în mod corespunzător. Prin urmare, concentrarea este esențială în viața de zi cu zi, precum și în practica spirituală.

Calitatea minții

O minte concentrată este o minte puternică, iar o minte disipată este o minte slabă. Pentru a dezvolta puterea mentală trebuie să dezvolți mai întâi o minte concentrată.

O minte disipată nu poate avea putere mentală. Dacă gândurile sunt împrăștiate, ele pot fi puse în concentrare prin practici specifice de concentrare. Atunci mintea ta va deveni atât de puternică încât poți influența mințile altora. Îți poți influența caracterul, sănătatea, întreaga viață. Dacă aveți o afecțiune a stomacului, tulburări mentale, tulburări de respirație sau orice tulburare, o puteți elimina doar prin voință.

Ce se înțelege printr-o minte puternică?

O minte puternică este cea care poate duce propriile decizii. În schimb, o minte slabă este una care decide un lucru, dar face altul. De mâine o să fac asta sau asta, dar când vine mâine uiți totul.

Toți marii bărbați despre care ați citit în istorie, fie că sunt artiști, scriitori, muzicieni, politicieni, oameni de stat, lideri militari, oameni de știință sau sfinți, au obținut măreție datorită  calității minții lor.

Dacă vrei să faci ceva sau să devii ceva în viața ta, calitatea minții tale trebuie îmbunătățită. Dacă aveți o calitate scăzută a minții, performanța dvs. în toate sferele va fi slabă. Dacă calitatea minții tale este ridicată, performanța ta va fi în consecință foarte mare. Pentru a-ți dezvolta o calitate superioară a minții, va trebui să te analizezi pe tine și obiectivele tale și va trebui să acorzi ceva timp practicii de concentrare dimineața și seara.

‚ Concentrarea este secretul puterii’’

Ralph Waldo Emerson

Lasă un răspuns