Articole de dezvoltare personala

O minte sanatoasa intr-un corp sanatos

Problemele de sănătate, chiar și cele minore, pot interfera sau chiar umbri alte aspecte din viața ta.

Chiar și probleme relativ mici de sănătate, cum ar fi durerile, letargia și indigestia au un impact asupra fericirii și nivelului de stres. O modalitate de a-ți îmbunătăți capacitatea de a face față stresului și a te simți mai bine este să te angajezi la obiceiuri mai sănătoase .

Obiceiurile de sănătate slabe pot adăuga stres vieții tale .

Problemele  de sănătate afectează și alte domenii din viața ta. Ele  pot face sarcinile zilnice mai dificile, pot crea stres financiar și chiar pot pune în pericol capacitatea de a vă câștiga viața.

Iată câteva obiceiuri sănătoase care au un impact mare:

Tineți o dietă sănătoasă

În loc să mănânci corect doar pentru promisiunea de a arăta mai bine în blugii tăi, ar trebui să te angajezi și la consumul de alimente care îți vor crește nivelul de energie și îți vor menține sistemul funcționând fără probleme. Acest lucru se datorează faptului că ceea ce mănânci nu poate afecta doar sănătatea ta pe termen scurt și pe termen lung, ci îți poate afecta nivelul de stres.

Este mult mai greu să faci față stresului dacă îți este foame .

Foamea te poate face să fii mai reactiv din punct de vedere emoțional la stresori, facandu-te iritabil sau chiar furios în fața unor supărări zilnice minore. Urmărirea a ceea ce mănânci poate fi un instrument de gestionare a stresului ..

Un alt motiv pentru care este o idee bună să mențineți o dietă sănătoasă este că dieta dvs. poate avea un efect asupra stării de spirit.

În timp ce efectele unei diete nesănătoase sunt cumulative și devin mai evidente pe termen lung, este, de asemenea, mai puțin probabil să te simți bine pe termen scurt dacă mănânci o dietă bogata in grasime si  zahăr.

Alimentatia corespunzatoare  are consecințe importante pe termen lung, dar vă poate ajuta, de asemenea, să vă simțiți mai energic și mai optimist și pe termen scurt.

Dacă vă reamintiți că ceea ce mâncați acum va afecta modul în care vă simțiți în orele următoare, poate fi mai ușor să adoptati  o dietă sănătoasă.

Faceți din somn o prioritate

Somnul poate avea un impact mare asupra sănătății și stării dvs. generale.

Faceți un angajament din  a dormi suficient noaptea.

Dacă nu ai dormit adecvat, s-ar putea să fii mai puțin productiv, mai puțin linistit  și, altfel, mai predispus la efectele stresului.

Câteva obiceiuri bune care vă pot ajuta:

 • Încercați să aveti opt ore de somn în fiecare noapte
 • Evitați cofeina după 14:00
 • Evitați consumul de alimente seara care v-ar putea perturba somnul
 • Duceti-va la culcare la aceeasi ora în fiecare seară si treziți-vă la aceeași oră în fiecare dimineață
 • Creați un mediu de somn odihnitor; asigurați-vă că patul dvs. este confortabil și mențineți camera la o temperatură optimă pentru dormit (între 60 și 67 de grade Fahrenheit)
 • Adoptați o tehnică calmantă, cum ar fi meditația pentru a vă ajuta să vă relaxați în fiecare seară înainte de culcare
 • Găsiți un obicei de fitness care funcționează pentru dvs.
 • Cu toții am auzit sfaturile de a mânca corect și de a face exerciții fizice, dar poate fi dificil să încadrați antrenamentele intr-un  program aglomerat, în special atunci când vă simțiți epuizați de stres.
 • O strategie eficientă pentru a face fitness o parte obișnuită din viața ta este să-ți adaugi ca obicei un   exercițiu în jurul celorlalte obiceiuri – fie atașează-ți un antrenament la rutina ta de dimineață, la obiceiurile tale de prânz, fie să faci seara.
 • Dacă faceți jogging de dimineață ca parte din rutina dvs. inainte de  muncă, de exemplu, este mult mai probabil să se întâmple decât dacă așteptați până când aveți chef de jogging .
 • Un alt mod important de a face mai ușor exercițiul este să alegeți o activitate de care vă bucurați de fapt.
 • Unele exemple includ mersul în timp ce asculți un audiobook sau participi la o clasă la sala de sport, unde o muzică bună îți crește nivelul de energie.
 • Găsiți un exercițiu pe care doriți să il faceți și apoi găsiți un moment în care îl puteți incadra in  programul dvs.
 • Urmăriți ce introduceti în corp
 • Evitați să introduceți substanțe nesănătoase în corp; nicotina, alcoolul în exces și chiar cofeina excesivă pot afecta negativ sănătatea pe termen lung.

Acestea sunt trei moduri importante de a avea grijă de corpul tău.

Dacă îți stabilești obiective pentru ca aceste idei să devină realitate în viața ta, nu numai că vei simți imediat diferența, dar vei vedea și rezultate în mai multe domenii ale vieții tale în următoarele săptămâni și luni.

Puține obiceiuri vin fără efort, dar aceste trei pot avea un impact semnificativ asupra vieții tale și merită mult efortul.

Lasă un răspuns