Articole de dezvoltare personala

Cum sa ramai motivat

‘’Destinul tău nu tine de șansa,ci de alegeri.Nu este ceva care trebuie sa -l aștepți,ci,mai degrabă,ceva ce realizezi prin efort.Sa nu renunți niciodată la visurile tale.Chiar ai puterea de a le transforma în realitate.’’

PATANJALI(sec.al II-lea i.H.)

Când ai un scop oricat de mult ai tine la el exista momente în care simți ca ți se diminueaza energia.Atunci când se întâmpla acest lucru,trebuie sa revii la sursa care te motiveaza și sa folosești instrumente motivationale pentru a reveni pe drumul cel bun.Iata o parte din instrumentele motivationale:

 CUNOASTE-TI VALOAREA

Deși conceptia noastră despre sine se schimba în timpul călătoriei prin viața,tindem să ne masuram valoarea prin cât de multe am realizat,cat de inteligenti suntem,cat de bine aratam..etc.

Adevărul este ca valoarea nu are de a face cu acești factori fiindcă valoarea ta adevărata este innascuta și nu poate fi amenințată de nimeni și nimic.Odata ce te apreciezi pentru ceea ce ești,viata ta începe să se schimbe din interior spre exterior.Valoarea te motiveaza sa te simți fericit,increzator și motivat sa devii cea mai buna versiune a ta.

Atunci când gândești creativ,te deschizi în fata noilor șanse și perspective.Pur și simplu,iti vin idei din aer.Esentele tale creative curg nestavilit iar tu te simți plin de viața și activ,infuzand cu entuziasm și energie tot ce faci.

INVATA SA FII RECUNOSCATOR

Este ușor sa pierzi din atenție lucrurile pozitive din viața ta atunci când îți îndrepți gândurile asupra lucrurilor care numai funcționează cum trebuie.Faptul ca te concentrezi pe lucruri negative și pe ceea ce îți lipsește te seaca de energie și te îndepărtează de atingerea scopului tău.

Atunci când te concentrezi asupra lucrurilor pentru care trebuie sa fii recunoscător,creezi un sentiment de abundenta,iar acest lucru te ajuta sa realizezi mai multe din ceea ce îți dorești.

SPORESTE-TI VIBRATIA

Cu toții știm cum este sa te simți plin de energie.Acest lucru înseamnă pur și simplu ‘’sa pulsezi ori sa vibrezi de energie.’’De altfel ,totul este compus din energie.Diferite forme de energie vibreaza la diferite viteze.Fiintele umane vibreaza și ele la diferite frecvente energetice,iar gândurile și sentimentele tale pot determina frecventa cu care vibrezi.Atunci când te gândești la lucruri negative,energia ta scade și astfel pierzi din putere.Gandeste-te la lucrurile pozitive cu privire la tine însuți și la viitorul tău și vei crește în energie.Pastreaza-ti motivația puternica la cote inalte prin sporirea vibratiei.

REGLEAZA-TI SCOPURILE-SCHIMBA DIRECTIA DACA SCOPUL TAU NU TE MAI INSPIRA

Se pot schimba multe de-a lungul călătoriei tale,iar tu poți decide dacă vrei sa îți schimbi obiectivul.Daca scopul tău nu te mai avantajeaza,va trebui sa descoperi ce anume s-a schimbat.Cel mai important criteriu este sa știi dacă valoarea care se afla la baza scopului tău este încă reala.De exemplu dacă scopul tău este sa îți găsești un partener în 6 luni,dar,la jumătatea procesului ți-ai dat seama ca ar fi bine sa te concentrezi pe propria dezvoltare personala,valoarea ta s-a schimbat,asa ca,in consecinta,obiectivul tău initial nu mai are nici o legătura cu tine.Pentru a ne păstra motivația la cote înalte este nevoie să ne revizuim valorile,din când în când,pentru a ne asigura ca încă mai suntem pe aceeași lungime de unda cu acestea.

FA CATE UN PAS PE RAND

Deseori vrem sa ajungem la destinație fără sa mai experimentam călătoria.Ne pierdem rabdarea sau chiar speranța  atunci când durează mai mult decât am anticipat sa ajungem la destinație.

Ai încredere ca fiecare pas te duce mai aproape de scopul tău,numai așa îți vei menține motivația.

ACORDA-TI RECOMPENSE

Faptul ca îți acorzi recompense poate constitui o buna modalitate de a rămâne optimist.Rasplatindu-te cu un premiu vei recunoaște ca te-ai descurcat bine.De exemplu,daca scopul tău este de a mânca mai sănătos și de a pierde patru kg într-o luna,atunci nu te rasplati cu un baton de ciocolata în momentul în care ai pierdut primul kg,efectul va fi contraproductiv!Rasplateste-te într-un mod în care sa te simți inspirat sa îți realizezi obiectivul,cum ar fi o sedinta de masaj sau un abonament la un club de fitness.

ODIHNESTE-TE SUFICIENT

Atunci când energia îți scade,solutia poate consta într-o noapte de somn adânc.Atunci când ești odihnit,te simți pregătit pentru ziua care urmează.Daca te simți încă descurajat,poti face o mica schimbare de perceptie și vei vedea ca va avea un efect considerabil asupra modului în care te simți.

GASESTE-TI PROPRIILE STRATEGII MOTIVATIONALE

Continua sa îți afirmi credința în tine și în abilitatea de a-ți realiza scopul.Enunta propoziții la timpul prezent:’’Sunt capabil și încrezător în mine’’,’’Am o cariera fabuloasa’’,’’Traiesc o minunata relație de iubire’’.

Continua sa afirmi faptul ca meriți ce este mai bun.

Amintește-ți ca primești ceea ce crezi.

Continua sa vizualizezi rezultatul a ceea ce intenționezi să faci și sa te simți entuziasmat cu privire la aceasta realitate.Este un mod puternic de a ne energiza obiectivele.

Rămâi deschis la evolutiile neasteptate.Poti transforma fiecare provocare într-o oportunitate,daca ai mentalitatea potrivita.

Fii răbdător și ai încredere în succesiunea în care survin schimbarile în viața ta.Orice lucru rodeste la momentul potrivit.

TEMA

Alege doua dintre instrumentele motivationale de mai sus și aplica-le în viața de zi cu zi.Inregistreaza atent modul în care acestea actioneaza asupra energiei și puterii tale de concentrare.

Sursa foto:internet

Autor:Annie Lionnet

Lasă un răspuns