Pastila de psihologie

Despre vizualizarea viitorului in mod pozitiv

‘’Fiecare moment al vieții noastre este infinit de creativ iar universul este nelimitat de bogat.Tu nu trebuie decât să-ți formulezi clar dorința,iar tot ce îți dorește inima va începe să vină către tine’’

Shakti Gawain

Crezi ca viitorul tău este deja trasat?Ca este scris în stele?Sau ca ai liber arbitru?

Indiferent ce parere ai despre capacitatea ta de a-ți determina viitorul ,adevarul este ca ai mai multă putere de a-l crea decât crezi.

Dorința sta la baza crearii unei vieți fericite și este stimulul pentru fiecare schimbare de viața iar abilitatea ta de a realiza schimbarile pe care ți le dorești depinde de punctele tale forte,de forța convingerilor tale și de concentrarea atentiei.

De asemenea ,mai depinde și de capacitatea  de a-ți imagina și de a crea o perspectiva asupra viitorului.

Perspectiva reprezintă felul în care vizualizezi în minte ceea ce va urma iar perspectiva pozitiva consta în a-ți directiona imaginația astfel încât să-ți programezi subconstientul să se aștepte la ceea ce tocmai ți-ai imaginat.

Aceasta îți va afecta gândurile,sentimentele și convingerile,precum și circumstanțele exterioare.In consecinta te simți mai pozitiv și mai puternic,iar noua ta mentalitate va începe sa atragă circumstanțe corespunzatoare în viața ta.

Este nevoie sa îți folosești imaginația pentru a vizualiza multe posibilități diferite în viitor.Visurile îți reflecta dorintele,iar tu poți sa le transformi în realitate cu ajutorul mentalitatii potrivite.

Imagineaza-te în viitor,fii creativ,imagineaza-ti ca faci deja lucrurile pe care le vei face în viitor și continua sa creezi imagini mintale referitoare la ceea ce îți dorești.

Creaza-ti un set de imagini ale scopurilor și visurilor pe care vrei sa le atingi în viața.Iti poți crea acest set de imagini luând niște foarfece,lipici și multe reviste.Uita-te prin reviste și cauta imagini care reprezintă ceea ce vrei sa faci.

Bucura-te de acest proces prin care îți creezi o imagine a viitorului tău.

Pentru a oferi mai multă putere  viziunii tale,poti adauga afirmații în dreptul fiecarei imagini.

De exemplu,daca vrei sa ai succes financiar,alege o imagine care sa reflecte abundenta și scrie în dreptul fotografiei afirmații precum:’’Ma bucur de bogăție și de o prosperitate nelimitata’’

Fă din acest set de imagini ale viitorului tău un obicei inserat în viața de zi cu zi.Priveste-ti în fiecare zi colectia de imagini și cu atenția concentrata asupra ideii ca tu ești acela care decide cum arata viața ta ideala și ca tu vei face ca acest ideal sa devină realitate.

Afirmațiile pozitive sunt un alt mod de a rămâne pozitiv și le poți repeta atunci când îți pierzi speranța sau motivația.

Este important ca atunci când rostești aceste afirmații sa le impregnezi cu sentimente și cu convingere.

Nu spune pur și simplu:’’Imi ating scopurile cu usurinta’’-cu o voce ștearsă și monotona.Spune acest lucru ca și cum ai crede în el cu adevărat.Savureaza fiecare cuvânt și fii conștient de fiecare adevăr profund continut în aceste afirmații.

IATA CATEVA EXEMPLE

‘’Ma iubesc și ma respect pe mine insumi’’

‘’In fiecare zi îmi recunosc meritele și valoarea’’

‘’Sunt puternic,plin de resurse și capabil’’

‘’Fac din obstacole oportunitati pentru dezvoltare’’

Și mai este important sa le repeti constant fiindcă repetarea constanta aduce după sine convingerea ca lucrul respectiv va deveni realitate.

Sa te aștepți mereu la ce este mai bun fiindcă adoptarea unei atitudini negative sau pesimiste nu va imbunatati niciodata nimic.

Nu iti va da puterea si nici capacitatea de a-ti imagina si de a realiza un viitor mai bun si luminos.Dimpotriva.

Atunci cand alegi sa adopti o atitudine optimista ,adopti de fapt o decizie puternica si cu potentialul de a-ti schimba viata.

Decizia de a-ti spori energia si de a fi optimist va atrage catre tine experiente pozitive ,conform legii atractiei.

Si nu in  ultimul rand,acorda-ti sansa de a primi fiindca trebuie sa fii in stare sa primesti ceea ce iti doresti.

Poate acest aspect ti se pare evident de la sine,insa,in realitate,multi dintre noi ne pricepem mai mult sa oferim decat sa primim.

Pentru a deveni capabil sa primesti ceea ce iti doresti cel mai mult trebuie sa incepi prin a te simti bine cu tine insuti fiindca atunci cand te simti bine cu tine insuti devii receptiv si atractiv pentru experientele pozitive.

Viata este o profetie pe care ti-o indeplinesti singur,sa nu uiti niciodata ca tu ai puterea de a-ti crea fericirea si succesul.

Pe curand,

Stefania

 

Sursa foto:internet

Lasă un răspuns