Pastila de psihologie

Despre mintea subconstienta

Mintea subconștientă este una dintre cele mai puternice arme pe care le ai în arsenalul tău.

Ar putea fi diferența dintre a vedea sau a pierde o oportunitate sau diferența dintre a trăi o viață bogată și împlinitoare sau săracă și nefericită. Vă poate oferi influență asupra oamenilor sau vă poate încerca să lucrați pentru alți oameni.

Mintea subconștientă este sistemul secundar puternic care rulează totul în viața ta.

Învățarea modului de a stimula comunicarea dintre mintea conștientă și subconștientă este un instrument puternic în calea succesului, a fericirii și a bogățiilor.

Mintea subconștientă este o bancă de date pentru tot ceea ce nu este în mintea ta conștientă.

Îți stochează convingerile, experiența anterioară, amintirile, abilitățile tale. Tot ceea ce ai văzut, făcut sau gândit este și  acolo.

Este, de asemenea, sistemul dvs. de îndrumare.

Comunicarea dintre subconștient și mintea conștientă este bidirecțională.

De fiecare dată când ai o idee sau o emoție, o amintire sau o imagine din trecut, aceasta este mintea subconștientă care comunică minții tale conștiente.

Comunicarea în alt mod nu este atât de banală și se realizează folosind principiul auto-sugestiei.

Ce este mintea subconștientă?

Ai citit vreodată că oamenii folosesc doar o parte din creierul lor?

Ei bine, acest lucru este cel mai mult, din cauza subconștientului. Oamenii de știință nu au studiat-o cu adevărat în profunzime și încă nu știm suficient. Dar știm că ar putea rula și controla aproape tot ceea ce facem.

De exemplu, atunci când meditezi și începi să-ți controlezi respirația, obții controlul din mintea subconștientă și îl dai minții tale conștiente.

Totul este controlat în partea din spate a capului .

Un alt exemplu de sarcini ale minții subconștiente este informația care vine din simțuri.

Creierul tău este bombardat cu sute de MB pe secundă de informații.

Ar exploda dacă ar trebui să examineze și să proceseze totul. Acesta este motivul pentru care aveți o barieră între ele – mintea subconștientă. Procesează totul și ar transmite doar aceste informații care sunt relevante pentru dvs. chiar în acest moment.

Maimuța sălbatică

Cea mai bună comparație a minții subconștiente este cu o maimuță sălbatică .

Poate rula toată ziua, deoarece nu se obosește ușor.

Poate aduce informații aleatorii în partea principală a creierului sau ar putea fi ocupat cu atingerea obiectivelor tale și aducerea informațiilor de care ai nevoie pentru a avea succes (oportunități).

Singurul lucru pe care trebuie să-l faceți este să îi oferiți acestei maimuțe sălbatice un scop!

Comunicarea către mintea ta subconștientă

Comunicarea gândurilor din mintea ta conștientă în mintea ta subconștientă este dificilă, deoarece ar trebui făcută cu emoții.

Doar gândurile care sunt transmise cu emoții autentice ajung în subconstient si rămân acolo doar gândurile care sunt susținute de o emoție puternică.

Din păcate, acest lucru este valabil atât pentru emoțiile negative, cât și pentru cele pozitive.

Și, din păcate, emoțiile negative sunt de obicei mai puternice decât cele pozitive.

Frica si vorbirea negativa de sine

Primul tău pas în valorificarea puterii minții subconștiente este să elimini gândurile încărcate cu emoții negative. De asemenea, trebuie să opriți vorbirea negativă de sine sau măcar să vă asigurați că nu este încărcata de emoții.

Temerile tale adesea tind să devină realitate, mai ales atunci când ești foarte emoționant în privința lor.

Acesta este motivul pentru care vorbirea negativă de sine ar putea produce astfel de efecte dăunătoare.

Eliminarea acestor gânduri negative sau combaterea lor cât mai curând posibil este un pas foarte important spre succes.

Există o poveste despre îngerul păzitor care te urmărește mereu. Când îți spui „viața mea este îngrozitoare”, scrie o viață îngrozitoare . Când spui „meseria mea este plictisitoare”, scrie o muncă plictisitoare . Și când spuneți „corpul meu este urât”, scrieți corp urât . Și apoi continuă și îți acordă toate aceste dorințe , pentru că sunt pline de emoții puternice (tristețe, dezamăgire, regret, autoamăgire). Îngerul acela este mintea voastră inconștientă.

Opriți-vă aici și întrebați-vă: „Vă puteți permite să vă lăsați vorbirea negativă în minte?”

Tehnica de contracarare

Una dintre cele mai bune practici în reducerea autoculturii negative este tehnica contra . De fiecare dată când un gând negativ îți vine în minte, îl combini cu contra-gândul extrem de pozitiv.

De exemplu, dacă aveți o prezentare importantă și vă gândiți la sine: „O să mă jenez în fața tuturor acestor oameni”, contracarați-o imediat cu: „NU! Voi fi atât de bine încât publicul mă va aplauda timp de cinci minute ”. Adevărul va fi adesea undeva între ele.

Tehnica butonului de ștergere

Un alt instrument electric în combaterea convorbirii negative de sine este butonul de ștergere .

Când un gând negativ vă intră în minte, apăsați butonul de ștergere din minte și vă imaginați cum gândul, scris pe o bucată de hârtie, este distrus.

Sau poți să-ți imaginezi în minte că lovești cu pumnul gândul negativ.

Mintea ta subconștientă va acționa și asupra gândurilor care sunt transmise cu dorință.

Alimentata de dorință, mintea ta subconștientă va face orice pentru a obține obiectul dorinței.

De asemenea, ar deschide toate canalele disponibile către mintea conștientă pentru informații despre cum să faci asta.

Când obiectivul tău devine obsesia consumatoare a vieții tale și vei avea dorința arzătoare de a vedea realitatea, atunci vei avea succes.

Când ți-ai pus mintea subconștientă pe sarcina susținută de acea emoție puternică, atunci ți-ar permite să vezi oportunitățile din viață care te-ar duce la obiectivul tău.

Cei mai buni sportivi devin cei mai buni doar datorită dorinței lor arzătoare de a fi numărul unu. Nu este nimic altceva pe care și-l doresc de la viață, cu excepția acestui lucru. Acesta este visul dominant al vieții lor. Ei sunt dispuși să facă ceea ce este nevoie pentru a obține:

Cum poți cultiva dorința arzătoare?

Începeți cu definirea obiectivului. Faceți-l cât se poate de specific. Faceți-l cât mai realist. Scrie-l undeva și simte- l.

Tehnica vizualizării

Următorul pas către atingerea obiectivului tău este să-l vizualizezi.

Se bazează pe a avea credință în rezultat,nu sperând că rezultatul dorit va fi adevărat, ci crezând că acesta este deja adevărat.

Una dintre cele mai puternice tehnici este vizualizarea vieții dvs. atunci când dorința dvs. este deja îndeplinită.

Puneți deoparte câteva minute pe zi pentru a închide ochii și imaginați-vă viața după ce ați atins obiectivul. Faceți-l cât mai viu:

  • Ce porți?
  • Cum acționezi?
  • Cum te simti?
  • Ce zici?
  • Ce faci?

Tehnica de pregătire fizică

De exemplu dacă doriți o relație , cumpărați o periuță de dinți în plus și puneți-o în baie.

Tehnica desprinderii

Și nu în ultimul rând, dă drumul la atașamentul tău față de rezultate. Nu puteți planifica niciodată cum se va manifesta exact dorința voastră.

Nu vă limitați la opțiunile pe care le aveți în acest moment, ci mai degrabă adoptați o minte deschisă și aveți credință în desfășurarea visurilor voastre.

Primirea comunicării din mintea ta subconștientă

După cum am stabilit deja, comunicarea dintre mintea conștientă și subconștientă este în două sensuri. Trimiți catre mintea subconștientă sarcini, dorințe și obiective și  vă oferă înapoi informații, oportunități și idei.

V-ați întrebat vreodată de ce există anumite persoane care observă cu ușurință noi oportunități?

Acest lucru se întâmplă deoarece mintea lor subconștientă le alimentează mai multe informații despre un anumit subiect, decât ceea ce obțin de obicei ceilalți.

Ați observat vreodată că de îndată ce vă decideți cu adevărat să faceți ceva, în curând apare o oportunitate care vă permite să o faceți?

Acest lucru se datorează faptului că atunci când luați decizia, vă formați un gând și îl imprimați cu dorință și credință. Și începeți brusc să primiți informațiile de care aveți nevoie pentru a le realiza.

Prag pentru percepția conștientă

Am stabilit deja că mintea ta subconștientă primește toate informațiile pe care simțurile tale le generează.

Apoi filtrează informațiile și decide ce să treacă la mintea conștientă. Diferența dintre aceste două rezultate se numește prag pentru percepția conștientă .

Aceasta este diferența dintre identificarea unei oportunități și lipsa ei. Este doar problema modului în care ți-ai stabilit mintea subconștientă și încărcarea sarcinilor pe care ți le-ai oferit.

Când ai un obiectiv, când l-ai alimentat cu dorință și când vei avea credință în rezultat, atunci vei începe să observi oportunitățile de a îndeplini acel vis. Toate celelalte sunt filtrate, respinse și stocate în amintirile voastre.

Obțineți acces principal la acesta în viitor, atunci când aveți alte obiective, dar deocamdată este dincolo de atingerea minții conștiente.

Autosugestie

Natura le-a oferit oamenilor un control absolut asupra informațiilor care intră în mintea subconștientă, prin cele cinci simțuri.

Totuși, acest lucru nu înseamnă că toată lumea exercită acest control. Chiar mai mult, în majoritatea cazurilor, persoana obișnuită nu exercită acest control. Acesta este motivul pentru care atât de mulți oameni traversează viața în sărăcie.

Metoda de introducere a gândurilor în mintea subconștientă se numește auto-sugestie.

Cuprinde toate stimulele auto-administrate care ajung în mintea cuiva prin simțuri.

Gândurile dominante care rămân în mintea conștientă (negative sau pozitive) își croiesc drum spre mintea subconștientă și o influențează. Un gând domină dacă o emoție puternică (credință, frică, iubire și așa mai departe) o împuternicește.

Tehnica mantrei

Una dintre cele mai puternice tehnici este tehnica mantrei. Esența acestei tehnici este să vă repetați în minte (sau cu voce tare) o mantră pozitivă care vă va ajuta să depășiți o dificultate sau frică. Cu cât îl repetați mai mult, cu atât îl credeți mai puternic, cu atât vă puneți mai multă credință în cuvintele voastre, cu atât rezultatul este mai bun.

Conform multor studii științifice, una dintre cauzele majore ale bolii este… hipocondria.

Aceasta este arta de a te convinge că ești bolnav. Aceasta este o mantră puternică de auto-sugestie alimentată de emoții negative precum frica.

Dacă acest lucru este posibil, atunci ar trebui să fie, de asemenea, posibil să vă convingeți mintea că sunteți sănătoși, fericiți sau puternici psihic.

Acest articol cuprinde informații din cartea :’’ Gândește-te și crește-te ‘’

de Napoleon Hill

Lasă un răspuns