Articole de dezvoltare personala

DESPRE E.F.T (Tehnica eliberarii emotionale)

Este o metodă revoluționară de tratament care oferă vindecare de dureri și boli fizice și emoționale.

Fără utilizarea acelor, această formă de acupunctură folosește vârful degetelor pentru a stimula punctele de energie de pe corp.

Dezvoltată de Gary Craig, aceasta este o tehnică ușor de înțeles care poate fi realizată practic oriunde. Acest tratament a izvorât din ideea că „cauza tuturor emoțiilor negative este o perturbare a sistemului energetic al corpului”.

EFT este un mod foarte eficient de a șterge sentimentele și, atunci când un sentiment nedorit dispare, credințele limitative pe care le deține clientul sunt eliberate.

Pot apărea noi credințe mai pozitive despre ei înșiși.

Învățarea EFT îi permite, de asemenea, clientului să se ocupe de gestionarea stării lor emoționale, deoarece poate atinge un sentiment oricând dorește să-și retragă un sentiment dureros.

Similar cu acupunctura , EFT se concentrează pe punctele meridiane – sau punctele fierbinți energetice – pentru a restabili echilibrul la energia corpului.

Se crede că restabilirea acestui echilibru energetic poate ameliora simptomele pe care le-ar fi putut provoca o experiență negativă sau o emoție.

Punctele meridiane sunt considerate ca zone ale energiei corpului care curge. Aceste căi ajută la echilibrarea fluxului de energie pentru a vă menține sănătatea. Orice dezechilibru poate influența boala .

Atingere EFT în 5 pași

Atingerea EFT poate fi împărțită în cinci pași. Dacă aveți mai multe probleme sau frici, puteți repeta această secvență pentru a o aborda și a reduce sau elimina intensitatea sentimentului dvs. negativ.

1. Identificați problema

Pentru ca această tehnică să fie eficientă, trebuie mai întâi să identificați problema sau frica pe care o aveți.

Acesta va fi punctul dvs. focal în timp ce atingeți. Concentrarea pe o singură problemă la un moment dat se pretinde a vă îmbunătăți rezultatul.

2. Testați intensitatea inițială

După ce vă identificați zona cu probleme, trebuie să setați un nivel de intensitate de referință.

Nivelul de intensitate este evaluat pe o scară de la 0 la 10, 10 fiind cel mai rău sau cel mai dificil.

Scara evaluează durerea emoțională sau fizică și disconfortul pe care îl simțiți din cauza problemei dvs. focale.

Stabilirea unei scale de intensitate  vă ajută să vă monitorizați progresul după efectuarea unei secvențe EFT complete. Dacă intensitatea inițială a fost de 10 înainte de atingere și s-a încheiat la 5, ați fi realizat un nivel de îmbunătățire de 50%.

3. Configurarea

Înainte de a atinge, trebuie să stabiliți o frază care să explice ceea ce încercați să abordați. Trebuie să se concentreze pe două obiective principale:

  • sa recunoasca problemele
  • să se accepte în ciuda problemei

Expresia obișnuită de configurare este: „Chiar dacă am această [frică sau problemă], mă accept profund și complet pe mine”.

Puteți modifica această frază astfel încât să se potrivească cu problema dvs., dar nu trebuie să se adreseze alteia. De exemplu, nu puteți spune: „Chiar dacă mama mea este bolnavă, mă accept profund și complet”. Trebuie să vă concentrați asupra modului în care problema vă face să vă simțiți, pentru a ușura suferința pe care o provoacă. Este mai bine să abordăm această situație spunând: „Deși sunt tristă, mama mea este bolnavă, mă accept profund și complet”.

4. În acest pas, fiecare persoană atinge anumite puncte de pe corp în timp ce repetă fraza pe care a ales-o. Dacă un practicant efectuează tratamentul, acesta va efectua atingerea.

Punctele de atingere, în ordine, sunt după cum urmează:

  • partea de sus a capului (TOH) – direct în centrul părții superioare a capului
  • începutul sprâncenei (EB) – începutul sprâncenelor, chiar deasupra și în partea nasului
  • partea ochiului (SE) – pe os la colțul exterior al ochiului
  • sub ochi (UE) – pe osul de sub ochi, la aproximativ 1 inch (in) sub pupilă
  • sub nas (UN) – punctul dintre nas și buza superioară
  • punctul bărbii (CH) – la jumătatea distanței dintre partea inferioară a buzei inferioare și partea inferioară a bărbiei
  • începutul claviculei (CB) – punctul în care sternul (sternul), claviculă și prima coastă se intersectează
  • sub braț (UA) – în partea laterală a corpului, la aproximativ 4 in sub axilă

Când atingeți, utilizați două sau mai multe vârfuri ale degetelor și repetați atingerea de aproximativ cinci ori pe fiecare punct.

În timp ce unele puncte – de exemplu, EB, SE și UE – au un „punct dublu” pe cealaltă parte a corpului, este necesar doar să atingeți pe o parte. Cu toate acestea, persoanele pot atinge aceste puncte de ambele părți dacă ambele mâini sunt libere.

5. Testați din nou intensitatea

Din nou, clasificați intensitatea problemei pe o scară de la 0 la 10. În mod ideal, acest lucru s-ar fi îmbunătățit. Repetați procesul până când intensitatea atinge 0 sau platourile.

EFT tapping este un tratament alternativ de terapie prin presopunctură folosit pentru a restabili echilibrul energiei perturbate.

A fost un tratament autorizat pentru veteranii de război și a demonstrat unele beneficii ca tratament pentru anxietate , depresie , durere fizică și insomnie .

Deși există câteva povești de succes, cercetătorii încă investighează eficacitatea acesteia în alte tulburări și boli.

Sursa foto:internet

Lasă un răspuns